Om oss

C2 Vertical Safety erbjuder kvalitetsprodukter från välkända varumärken samt tjänster av högsta kvalitet.

Kvalitet är viktigt. Kvalitet betyder att du kan lita på produkter och tjänster som du köper via oss. Det betyder också att produkterna håller länge och tjänsternas resultat är beständigt över tid. För oss är kvalitet också ett ställningstagande för miljön. Vi är övertygade om att hållbara lösningar, tjänster och produkter är det bästa alternativet för vår miljö. Reparbete som metod är påvisat mycket miljövänligare och flexiblare som arbetsmetod än att använda ställningar, fasadhissar och skylifts. Dessutom visar statistiken tydligt att det även är säkrare än andra tillkomsttekniker och därmed mer kostnadseffektivt.

Entreprenadarbeten med reparbete som tillkomstteknik, Fallskydd, klätterutrustning och personligt ljus till krävande specialister är vår vardag.

C2 står för Climbing Competence. Access står för tillkomst, passande då vi är specialister på tillkomstteknik och Rope Access

Vi har sedan 1994 samlat på oss erfarenhet om lösningar på hur man kan utföra entreprenad och underhållsarbeten på höjd på ett smartare och säkrare sätt. Under många år har vi utfört arbeten åt våra utbildningskunder i första hand. Allt från att bistå med personal till att ta över och leda hela projekt från start till slut. Från och med Januari 2016 avdelade vi mer resurser åt att växa inom området och arbetar för att positionera oss som ett betydande reparbetsbolag i Sverige direkt och tillsammans med partners, svenska såväl som internationella.

Säkerhet är avgörande för de som använder våra produkter. Att produkterna vi levererar verkligen fungerar som de ska betyder liv eller död för våra användare. För att bidra till ett säkert arbete på höjd och i trånga utrymmen erbjuder vi ett utbildningsprogram med branschanpassade fallskyddsutbildningar som går under namnet C2 Vertical Training som är vårt eget varumärke.

Petzl, Checkmate, Nite Ize, Beal, La Sportiva, Bollé Safety, Inova och Papertrail heter de varumärken som vi distribuerar och representerar exklusivt i Sverige.

Våra kunder är sport- och outdoorbutiker, yrkesbutiker samt företag och myndigheter med verksamhet och medarbetare som arbetar på hög höjd. Vi är specialister i den vertikala världen och kan hjälpa dig att hitta produkter och systemlösningar som passar dina behov. Du kan lita på oss. Vi håller vad vi lovar och har förmåga att snabbt leverera din beställning.

C2 står för Climbing Competence. Vertical Safety betyder vertikal säkerhet

Med fallskyddsutbildning, tekniker, metoder och produkter vill vi öka säkerheten för alla som arbetar i den vertikala världen och vässa ett aktivt uteliv i krävande miljöer. Vi ses där!

C2 Vertical Safety AB grundades 2000 av entreprenörer med gedigen erfarenhet från branschen och med mångårig klättererfarenhet
Grundarna är bröderna Mattias Åkesson och Mikael Johansson, vännen och kollegan Tore Nerland och familjen Kjell. Redan från start representerade C2 varumärkena Petzl, La Sportiva och Beal i Sverige. Tre varumärken som Mattias och Mikael representerat på den svenska marknaden sedan 1994.

2008 öppnade C2 Training Center som är unik i sitt slag i Norden. Sedan starten har C2 sett fallskyddsutbildning som en avgörande faktor för säkerhetssystemet för arbete på höjd. C2 Training Center erbjuder i en 18 meter hög och 1 500 kvadratmeter stor utbildningsmiljö inomhus olika typer av simulerade arbetsmiljöer. På C2 Training Center arbetar flera av landets främsta experter inom höghöjdsarbete. C2 Training Center är certifierat som Petzl Technical Institute. C2 Vertical Safety är också kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

C2 har firat 15-årsjubileum och precis som tidigare arbetar företaget i en nära relation med många av sina viktigaste kunder. Med sin specialistkunskap inom klättring och fallskydd är C2 Vertical Safety marknadsledande inom sin bransch och ingår i ett stort internationellt nätverk. Företaget har ett 20-tal anställda.